Ünnepi töltött báránycomb
A báránycombot gondosan megtisztítjuk, a hártyákat,
inakat eltávolítjuk, félórára a citrom levével bedörzsöljük. Közben két tojást sós vízben keményre főzünk. Hideg vízbe merítve lehűtjük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. A töltelékhez kinyomjuk héjából a kolbászmasszát, majd a maradék egy tojással, a szárított rozmaringgal meg az áttört fokhagymával együtt a darált húshoz (lehet sertéshús vagy baromfimell) adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A bárányhúst leöblítjük, szárazra töröljük. Hegyes késsel
a belső combrészből kifejtjük a csontot. A húst kihajtjuk, kissé kiverjük, majd sózzuk, borsozzuk. A széleken 2-3 cm-t szabadon hagyva a hús közepébe halmozzuk a tölteléket. Belenyomkodjuk a felezett kemény tojásokat, ráhajtjuk a hússzéleket, és körben jó erős cérnával összevarrjuk. Vékony zsineggel is átkötözzük, a tetejét szalonnaszeletekkel beborítjuk. Tepsibe fektetjük, a hasábokra vágott leveszöldséget meg az elnegyedelt vöröshagymát a hús mellé szórjuk. Meglocsoljuk az olajjal és a borral, majd a 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Ezután aláöntjük a húslevest (leveskockából is elkészíthető),
és az egész tepsit alufóliával letakarjuk. Időnként
a fóliát levéve, saját levével locsolgatva pároljuk 60-90 percig. A végén a tetejét pirosra sütjük. Ezután a húst deszkára tesszük, fóliával letakarjuk, és negyedóráig pihentetjük. A cérnát és a zsineget eltávolítjuk,
majd felszeleteljük.