Úszó szigetek

Úszó szigetek

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 3 evőkanál cukorral habbá verjük. A vaníliarudat hosszában kettéhasítjuk, kikaparjuk a belsejét, és a tejbe keverjük. A tejet felforraljuk, majd a felvert habból a csendesen fövő tejbe vizes kanállal galuskákat szaggatunk, egyszerre mindig csak keveset, mert alaposan megnőnek. Amikor a habfelhők jól felemelkedtek, megfordítjuk, és a másik felüket is főzzük fél percig. A galuskákat szitalapáttal kiszedjük egy tányérra, és elkészítjük a vaníliamártást a következőképpen.
A tojássárgáját addig keverjük a maradék cukorral, amíg a keverék kifehéredik. A tejből egy-két evőkanálnyit a tojássárgájás keverékhez adunk, azzal hígítjuk, hogy ne legyen csomós. Ezután elkeverjük a többi tejjel, és állandó keverés mellett egy kicsit besűrítjük. A vaníliamártást üvegtálba öntjük, a habfelhőket a tetejére ültetjük, azután kihűtjük. Tálalás előtt a cukorból karamellt készítünk, és a hab tetejére csorgatjuk. Végül megszórjuk pirított, szeletelt mandulával.

kaloria 490 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink