Pác
A pác hozzávalóit 5 dl vízzel felforraljuk – a zöldségeket feldarabolva tesszük bele. Ha egy kicsit kihűlt, belehelyezzük a vaddisznócombot, s legalább egy napig érleljük.
Vaddisznósült
Sütés előtt kivesszük a pácléből, megtörölgetjük, és fél centi vastagra felszeleteljük. Megsózzuk-megborsozzuk, majd forró zsíron (vagy kiolvasztott füstölt szalonnán) egy serpenyőben a szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön 1-1,5 órát pároljuk, amíg megpuhul és visszasül a zsírjára.
Köret
Elkészítjük a krokettet: 1 liter vizet felteszünk forrni, megsózzuk. Lassan beleszórjuk a kukoricadarát, és habverővel kevergetve kemény puliszkát főzünk belőle. Hagyjuk annyira kihűlni, hogy vizes kézzel kroketteket formázhassunk belőle. Ezeket hűtőben kissé megdermesztjük, végül lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozva forró zsiradékban kisütjük.