Vaddisznósült székely krokettel

Pác

A pác hozzávalóit 5 dl vízzel felforraljuk – a zöldségeket feldarabolva tesszük bele. Ha egy kicsit kihűlt, belehelyezzük a vaddisznócombot, s legalább egy napig érleljük.

Vaddisznósült

Sütés előtt kivesszük a pácléből, megtörölgetjük, és fél centi vastagra felszeleteljük. Megsózzuk-megborsozzuk, majd forró zsíron (vagy kiolvasztott füstölt szalonnán) egy serpenyőben a szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön 1-1,5 órát pároljuk, amíg megpuhul és visszasül a zsírjára.

Köret

Elkészítjük a krokettet: 1 liter vizet felteszünk forrni, megsózzuk. Lassan beleszórjuk a kukoricadarát, és habverővel kevergetve kemény puliszkát főzünk belőle. Hagyjuk annyira kihűlni, hogy vizes kézzel kroketteket formázhassunk belőle. Ezeket hűtőben kissé megdermesztjük, végül lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozva forró zsiradékban kisütjük.

kaloria 510 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink