Vadnyúl combja illatos rozmaringgal

Vadnyúl combja illatos rozmaringgal

Először a páclevet készítjük el. A vörösbort, az ecetet, néhány szem borsot, a zsályát, a babérlevelet, a rozmaringot meg egy csipetnyi oregánót fazékba
teszünk. A sárgarépát és a zellerszárat darabokra vágva hozzáadjuk. A páclevet kb. 15 percig főzzük, majd kihűtjük. A nyúlcombokat egy mély tálba rakjuk, majd leöntjük a lehűtött páclével. Hűtőszekrénybe tesszük, és kb. 12 órát hagyjuk pácolódni, érni. Egy lábasban felmelegítjük az olajat meg a vajat, és a pácléből kiemelt, lecsepegtetett húst elősütjük benne. Amikor a hús szép színt kapott, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a leheletvékonyra vágott vöröshagyma-karikákat. Felengedjük a fehérborral, adunk hozzá a leszűrt pácléből is, majd sóval, törött borssal ízesítjük, és kb. 30-40 percig lassú tűzön főzzük. Amikor már majdnem készen van, 2 evőkanál lisztet egy evőkanál vajon megpirítunk, és a húshoz keverjük. A fűszeres nyúlnak kitűnő körete lesz a polenta.

Polenta

Egy liter enyhén sós, forrásban levő vízbe, folyamatos keverés közben beleöntünk 30 dkg kukoricadarát.
Amikor a dara felszívta a vizet és besűrűsödött, vajjal kikent tepsibe egyenletesen elterítjük, és közepesen
meleg sütőben pár percig sütjük. Ezután felkockázzuk, hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt rostlapon a szeletek
mindkét oldalát megpirítjuk.

kaloria 440 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.