Vadonban nőtt állatok húsából készült pástétom borpárlatos feketeszeder-sásával
A húsról eltávolítjuk az inakat meg a hártyákat, azután péppé daráljuk. Egy deci vörösbort a borókabogyóval, szemes borssal, ízlés szerint kakukkfűvel, bazsalikommal és oregánóval fűszerezve felteszünk főni. Miután felfőtt, hagyjuk kihűlni. A kihűlt vörösbort rászűrjük a szarvashúsra, és hozzáöntünk 2 cl konyakot. Sózzuk, borsozzuk, majd 10 dkg darált szalonnát adunk hozzá, s az
egészet összekeverjük. A szalonnából vékony szeleteket vágunk, ezekre tesszük rá a fűszerezett szarvashúst. Feltekerjük, fóliába csomagoljuk, majd vízgőzben másfél órán át pároljuk. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetjük. Feketeszeder-mártással tálaljuk, ami úgy készül, hogy a lekvárt vörösborral és egy kevés konyakkal lágy állagúvá kikeverjük.