Vadrózsa

Tészta

A tejfölt, a tejet meg az olajat meglangyosítjuk, majd a rétesliszttel, a cukorral, a sóval, az élesztővel meg a tojással elvert liszthez adjuk. A tésztát jól összedolgozzuk,
majd a duplájára kelesztjük.

Töltelék

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a sonkát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. A krinolint is vékony, apró kockákra vágjuk, és 1-2 perce rádobjuk a sonkára. Ízlés szerint őrölt borssal fűszerezzük. Ha készen
van, kiszedjük, a visszamaradt zsiradékban pedig megolvasztjuk a margarint, és belereszeljük a fej fokhagymát. A lila hagymát vékonyra szeljük.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Vékony téglalappá kinyújtjuk, megkenjük a fokhagymás margarinnal,
megszórjuk sonkával, lila hagymával, sajtot reszelünk rá és összetekerjük.
Trapéz alakúra vágjuk, tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még fél órát. Megkenjük tojással, szórunk rá reszelt sajtot, napraforgót, szezámmagot vagy köménymagot, és a 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

kaloria 470 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink