Vagdalttal töltött kemencés zsemle
A zsemlék kalapját levágjuk, a belsejüket kivájjuk, de a „hulladékot” félretesszük, mert szükségünk lesz rá.
Az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. A zsemlék kivájt belsejét tejbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, azután a darált hússal együtt rátesszük a hagymás alapra.
Hozzáadjuk az egész tojást, majd a masszát összedolgozzuk, és betöltjük a zsemlékbe. A tejet meglangyosítjuk, picit megsózzuk, azután meglocsoljuk vele a kiolajozott tepsibe ültetett zsemléket. Betesszük a sütőbe, és körülbelül 140 fokon 30-40 perc alatt megsütjük. Savanyúságot kínálhatunk hozzá.
3 ok, amiért a lecsó az egyik legegészségesebb étel a világon