Összekeverjük a joghurtot egy-egy kávéskanál fokhagyma-granulátummal, kurkumával, garam masalával és római köménnyel. Belecsavarjuk a citrom levét. Alaposan bekenjük vele a nagyobb darabokra vágott csirkehúst, és hűtőszekrényben két órát pihentetjük. Utána egy serpenyőben felforrósítjuk az öt deka vajat, és elősütjük benne a bepácolt csirkedarabokat. Kiszedjük a csirkét.
A pecsenyés serpenyőbe rakunk még egy evőkanál vajat. Beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük. Hozzárakjuk az áttört fokhagymát és a lereszelt gyömbért, egy percig sütjük együtt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet, visszatesszük az elősütött csirkét, fűszerezzük római köménnyel, kurkumával, garam masalával, ízlés szerint csilivel. Meghintjük sóval, borssal, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, és azzal is jól kiforraljuk. Párolt rizzsel, összevágott friss korianderrel és lime-karikákkal tálaljuk.
vaj