ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – PIHENTETÉS: 1,5 óra – SÜTÉS: 20 perc/adag – Legelőbb a langyos lisztbe a margarint vagy a vajat beleaprítjuk, és jó simára elmorzsoljuk. Felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukros tejben. A többi anyaggal együtt hozzáadjuk a lisztes keverékhez (ha kell, teszünk hozzá még egy kanálnyi tejfölt is, hogy jó puha tésztát kapjunk). Alaposan kidolgozzuk, kelesztjük. Körülbelül háromnegyed óra múlva kinyújtjuk, és három rétegbe hajtjuk. Ezt még egyszer megismételjük háromnegyed óra múlva. Végül kinyújtjuk a tésztát, bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tojássárgájával lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal, ezután kisütjük. 75-80 darab lesz belőle.
Hozzávalók
4 személyre