Elektromos habverővel kihabosítjuk a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, utána egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. Több adagban hozzákeverjük a tejet is. Belereszeljük a citrom héját, belenyomjuk a levét. Végül eldolgozzuk benne a lisztet.
Mérleg segítségével elfelezzük a masszát. Az egyik felét a hűtőbe rakjuk.
A másikat pár csepp piros ételfestékkel megszínezzük. Hozzáadjuk a fél csomagnyi sütőport, és egy kis szögletes formában megsütjük. Utána kihűtjük.
Végül jó vastagon felszeleteljük, és a szeletekből kivágunk egy-egy akkora szív alakot, amelyik majd pont elfér a sütőformában.
Elővesszük a maradék fehér tésztát, belekeverjük a maradék sütőport. Egy hosszúkás forma aljára öntünk belőle egy keveset, rárakjuk a szíveket. Ráöntjük a maradék tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha teljesen kihűlt, összekeverjük a porcukrot pár csepp piros ételfestékkel meg annyi citromlével, hogy jó sűrű legyen a máz, és a vekni tetejére csurgatjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, akkor szépen látszik a szív alakú betét benne.