Változatok töltött tojásra
A főtt tojásokat meghámozom, hosszában kettévágom, a sárgájukat kiveszem. A lilahagymát megtisztítom, egy részét finomra, a maradékot karikákra vágom.
A kolbászt felkarikázom, egy részét ennek is apróra szeletelem. Ezekből két-két karikát a tojásokra helyezek. A mustárt a finomra tört tojássárgájával és kevés tejföllel összekeverem, ízlés szerint sóval, borssal ízesítem, esetleg pici porcukorral. A májkrémet (a kenőmájas még finomabb) a nagyon finomra vágott lilahagymával keverem össze. A túrót, a gomolyát, a finomra vágott snidlinget és a pirospaprikát szintén összedolgozom. A finomra vágott kolbászt a majonézzel keverem össze, ha szükséges, ízesítem (a felsoroltakon kívül egy-két csepp bor- vagy balzsamecetet, valamint finomra vágott pritaminpaprikát lehet még hozzáadni). A négyféle
masszát fél órára hűtőbe teszem, ezután habzsákba töltöm, s csillagcsövön keresztül a tojásokra nyomom. Hagymakarikával, vékony karikára vágott csípős paprikával, zöldfűszerekkel díszítem.