Vaníliakrémes mézes

Tészta

A vajat és a mézet kissé megmelegítjük, hogy éppen csak folyékony legyen. A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát összeszitáljuk, a többi anyaggal simára gyúrjuk, végül légmentesen elcsomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetjük. A pihent tésztát kinyújtjuk
4-5 mm vastagra, kerek kiszúróval szaggatjuk, majd szilikonos sütőpapírra pakoljuk. 180 fokos sütőben mérettől
függően 6-8 percig sütjük.

Vaníliakrém

A kukoricakeményítőt egy kevés tejjel és a tojások sárgájával csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliát, és besűrítjük a
keményítővel. A gázról levéve belekeverjük a cukrot és 2 dkg vajat. Ha langyosra hűlt, hozzáadunk még 15 dkg
vajat, és gépi habverővel jól kihabosítjuk. A kikevert krémet nyomózsákba töltjük, és a mézes lapok közé nyomva három-három lapot összetöltünk. Hűtőben egy éjszakán át pihentetjük, hogy a tészta visszapuhulhasson.

Díszítés

A tojásfehérjéket és a porcukrot összekeverjük, majd belekeverjük az ecetet vagy a citromlevet. Ezt a cukormasszát nyomózsákba töltjük, és szilikonpapírra a sütemény méretével megegyező rácsokat rajzolunk belőle,
majd meghajlítva 1 napig szárítjuk.
A maradék glazúrt egy kevés víz hozzáadásával felhígítjuk, lekenjük vele a desszertek tetejét, hagyjuk gusztusosan lecsorogni az oldalán. A tetejére tesszük a cukorrácsot, esetleg még egy marcipángombóccal díszítjük.

kaloria 360 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink