Aranygaluska
A tészta hozzávalóiból géppel vagy kézzel közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk. Ha már hólyagos, letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Töltelék
Sűrű pudingot főzünk a porból, 2 evőkanál cukorból és a 3 dl tejből. Lapos tálba vagy tepsibe borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik közepébe teszünk egy-egy kockányit a kihűlt pudingból, majd gombóccá formázzuk. Kivajazunk egy kerek koszorúformát. Egyesével olvasztott vajba mártjuk a gombócokat, majd sorban a formába tesszük. Ha megtelt egy sor, alaposan megszórjuk cukros darált dióval,
aztán megint jöhet az új sor. Kétharmadáig tesszük az edényt. Letakarva hagyjuk még félórát kelni, aztán 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül félóra alatt megsütjük. Langyosan, vaníliasodóval tálaljuk.
Vaníliasodó
Felhasítjuk a vaníliarudat, a magjait belekaparjuk a tejbe. Felforraljuk a vaníliás tejet, beledobjuk a vaníliahüvelyt is. Egy fémtálban felverjük az egész tojásokat. Belevegyítjük a liszttel elkevert cukrot is. Hőkiegyenlítéssel összekeverjük a felforralt tejjel. Gőz felé tesszük, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. A végén kidobjuk belőle a vaníliahüvelyt.