Vaníliás-karamellás mézes

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, ha szükséges, adhatunk még hozzá egy-két evőkanál tejet, az a cél, hogy jól nyújtható legyen. Ötfelé osztjuk, és mindegyikből nagy lapot nyújtunk. Zsírozott tepsi hátán egyesével megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Vaníliás pudingot főzünk a porból és öt deci tejből. Kevergetve kihűtjük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, beledolgozzuk a mascarponét. Végül összevegyítjük a hideg pudinggal.

A karamellás krémhez karamellizáljuk a cukrot. Felöntjük négy deci forró tejjel, összeforraljuk. A lisztet elkeverjük egy deci hideg vízben, adunk hozzá egy csipet sót, és besűrítjük vele a szószt. Ha hideg, összedolgozzuk a kihabosított vajjal és mascarponéval.

Az alsó lapra vaníliás krémet kenünk, a másodikra karamellásat, és így tovább. Pár órára lenyomtatjuk, végül olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.

kaloria 320 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

18 személyre

A tésztához:

50 dkg liszt

1 csomag sütőpor

15 dkg porcukor

10 dkg puha vaj

10 dkg méz

1 tojás

1 dl tej

A vaníliás krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

5 dl tej

10 dkg puha vaj

10 dkg mascarpone

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

A karamellás krémhez:

20 dkg kristálycukor

3-4 evőkanál liszt

4 dl tej

10 dkg puha vaj

10 dkg mascarpone

1 csipet só

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé

1 evőkanál hideg vaj

Ajánlataink