Vaníliás bomba

Vaníliás bomba

Habosra keverünk 3 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral, majd beleszitálunk 3 evőkanál lisztet, és beleforgatjuk
a 3 tojás kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott tepsiben vékony piskótát sütünk belőle. Deszkára borítva kihűtjük, majd kockákra vágjuk, és megöntözzük 1 dl tejjel, amit rummal ízesítettünk.
A maradék 2 tojás sárgáját 3 evőkanál cukorral meg egy evőkanál liszttel simára keverjük, és a maradék tejjel felengedve, a vaníliás cukorral ízesítve sűrű krémmé főzzük.
Egy mély tűzálló tálba egy réteg piskótakockát terítünk, meglocsoljuk a híg lekvárral, majd tésztával rétegezzük
tovább, bombaformára alakítva. Ha valamennyi tésztánk elfogyott, leöntjük vaníliamártással. A tetejére a maradék tojásfehérjéből vert habot simítjuk, amelyet egy evőkanál
cukorral ízesítünk. Csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy a tetején a hab világos rózsaszínű legyen.

kaloria 280 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink