Vaníliás tejbegríz cukron pirított mandulával és marinírozott eperrel
A tejet egyszer felfőzzük, majd 7-8 perc után folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a búzadarát. Aztán hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, a citromlét, a sáfrányt (nagyon kevés kell belőle, csak a színezés miatt) és a tojások sárgáját. Közben a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, a forró grízhez keverjük, és egy pillanatra megrottyantjuk. A hideg pudingformákat kivajazzuk, cukorral megszórjuk és megtöltjük a grízzel.
Marinírozott eper
A marinírozott eperhez a málnaszirupot 2 cl portói borral
felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epret (lehet mélyhűtött
is) megmossuk, szárítjuk, megpucoljuk, felezzük, és a
megmaradt portói borral meglocsoljuk. 30 percig hideg
helyen állni hagyjuk.
Pirított mandula
A pirított mandulához a vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, ebben a cukrot karamellizáljuk. A szeletelt mandulát beletesszük, és pár percig együtt pirítjuk. Tálaláskor a grízpudingot a tányér közepére helyezzük, körbeöntjük a portói boros málnaöntettel, az epreket szépen elrendezzük, a pirított mandulát a grízpuding
tetejére tesszük, és citromfűvel díszíthetjük.