Vaníliás-mézes pillecukor
Előkészítünk egy kis vagy közepes méretű tepsit. Kibéleljük sütőpapírral (úgy, hogy az oldalait is befedje), vékonyan bekenjük olajjal. A víz felébe beáztatjuk a zselatint. Egy kis lábasba öntjük a
maradék vizet, a mézet, hozzáadjuk a cukrot, és összeforraljuk. Forrásig melegítjük a zselatint is. Mindkettőt hagyjuk egy kicsit langyosodni. Egy alkalmas
keverőtálba átöntjük a folyékony zselatint (a tálas mixer edénye a célszerű), és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a mézes keveréket meg a vaníliás
cukrot. Alacsony fokozaton elkezdjük verni, majd maximálisra emeljük a fordulatszámot, és mindaddig folytatjuk, míg fel nem habosodik a massza. Ez
körülbelül tíz percig tart. Ekkor a nyúlós, ragadós habot átöntjük az előkészített edénybe. Szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen megkötni, legjobb, ha egy egész éjszaka áll. Utána kiborítjuk egy porcukorral meghintett deszkára, lehúzzuk róla az olajos papírt. Éles késsel
felkockázzuk, a kis darabokat egyesével megforgatjuk keményítővel elkevert porcukorban. Levegős helyen tároljuk,
mert zárt dobozban megnedvesedik.