Vargabéles

Enyhén sós vízben kifőzzük a cérnametéltet. Hideg vízzel átöblítjük, félretesszük, hagyjuk hűlni.

30 g puha vajat habosra keverünk három tojássárgájával meg a kristálycukor kétharmadával. Hozzávegyítjük a citrom reszelt héját és a vaníliaőrleményt is. Beletesszük az áttört túrót, a tejfölt, a lisztet, egy csipet sót, és krémesre keverjük.

Beleforgatjuk a kihűlt tésztát és az aszalt áfonyát (vagy mazsolát). A tojásfehérjéket habbá verjük a maradék cukorral, óvatosan beledolgozzuk a túrós alapba.

Kivajazzuk a tepsit 10 g vajjal. Kibéleljük pár réteslappal úgy, hogy a lapokkal majd be is tudjuk takarni a tölteléket. Beleöntjük a túrós masszát. Visszahajtjuk rá a réteslapokat. A maradék olvasztott vajjal lekenjük.

180 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd megszórjuk porcukorral, és kockákra vágjuk.

Túrós béles

kaloria - CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.