Forrás: Pásztor Tünde

Vasalt csirkecomb tökös burgonyatortával

A csirkecombokat kettévágjuk, a csontok mellett bemetsszük, azután a húst szétnyitjuk. Bedörzsöljük borssal, apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával, majd felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje. (Csak sütés előtt sózzuk meg a húst, hogy pácolás közben ne engedje ki a levét.) A csirkecombokat lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
Másnap a fűszeres olajból öntünk egy keveset egy mélyebb serpenyőbe, felforrósítjuk, és belehelyezzük a besózott csirkecombokat. Fogunk egy akkora tálat, ami belefér a serpenyőbe, megtöltjük vízzel, lepréseljük vele a húst, és így sütjük meg közepes lángon a combok mindkét oldalát puhára, ropogósra.

Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet: a sütőtököt megtisztítjuk és kiszedjük a magját, a krumplit is meghámozzuk, majd a tököt és a krumplit egyaránt félcentis szeletekre vágjuk. Beletesszük egy serpenyőbe, és egy kevés olajon mindkét oldalukat egyenletesen szép pirosra megsütjük. Csak a végén sózzuk. Tálaláskor a sültkrumpli- és tökkarikákból tornyot építünk a sült csirkecombok mellé a tányérra.

kaloria 540 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink