Vasalt tengeri süllő sajtos puliszkával
A barramundiból tenyérnyi szeleteket vágtunk, sóztuk, félretettük legalább félórára.
Néhány perc múlva következett a frissen őrölt borssal és némi olívaolajjal megszórt halszelet. Alul-felül kapta a meleget, hiszen a serpenyőben a forró vaslappal nyomattuk le. Valóban néhány perc kellett, és el is készültek.
Közben a puliszkákat is tűzre vetettük, némelyiket a grillrácsra, másokat a serpenyőbe. Mikor ezek is barnára
pirultak, készen is voltunk. Irénnel tálaltunk: egy szelet hal, rá egy hal formájú – naná! – fűszervaj, melyben só, bors, kakukkfű és reszelt citromhéjból állt rejtozött,
mellé a sült puliszka és a vegyes zöldsaláta. Fehérbort ittunk hozzá!
Puliszka
A lisztet felfőztük a vízzel és a tejjel, majd belekevertük a többi hozzávalót. Mikor kicsit hűlt, kiterítettük, formáztuk nagyjából krokett méretűekre. Ezt követoen közepes parazsat készítettünk a grillsütőn, ezen egy vasalótalpat melegítettünk, mellette egy teflonserpenyőt.