Vasi krumplis pogácsa

Imre Piroska (Szentgál) azt írta, hogy világéletében szeretett főzni meg pogácsát és kelt tésztákat sütni. Vas megyében született, de már sok évtizede Veszprém megyében, a Bakony szívében, egy gyönyörű kis hegyi faluban él. Négyéves unokája a fő pogácsaszakértő. A következő sós rágcsálnivalóból még sosem sikerült annyit sütnie, hogy maradjon belőle másnapra. Ahogy jönnek ki a tepsik a sütőből, úgy tűnik el a pogácsa, főleg, ha mindkét gyermeke otthon van családostul

Az élesztőt felfuttatjuk cukrozott tejben, majd összedolgozzuk a tésztát. Átlátszó fóliába csomagoljuk, egy-két órát hűtőben kelesztjük. Utána lisztezett deszkára tesszük, átgyúrni nem kell, tenyérrel lenyomogatjuk. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. Tojással lekenjük. Előmelegített sütőben sütjük (adagonként 20 percig).

Ica néni krumplis pogácsája

Krumplis pogácsa, ahogy olvasónk készíti

kaloria 160 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink