Vegán citromkrémes szelet

Az alaptésztához mindent összekeverünk egy tálban. Egy kis tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül félóra alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A tetejére elkészítjük a krémet: összekeverjük a vizet körülbelül egy deci frissen facsart citromlével (ha szeretjük a savanyút, akkor lehet két deci is, csak így a víz mennyiségét ennyivel csökkentjük). A folyadék kis részében csomómentesre keverjük a két pudingport. A maradék folyadékot felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáöntjük a feloldott pudingport, és besűrítjük.

Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a kókuszkrémet meg az édesítőszert. Ráöntjük a kihűlt tészta tetejére, és hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk.

Vegán áfonyafagylalt

 

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Az alaphoz:

50 g gluténmentes zabpehely

15 g darált mandula

10 g szeletelt mandula

25 g barna rizsdara

1 kávéskanál sütőpor

1 evőkanál nyílgyökérliszt

1 evőkanál útifűmaghéj

1 csipet só

1 evőkanál 1:4 édesítőszer

fél kezeletlen Meyer-citrom héja

40 g kókuszzsír olvasztva

2 evőkanál kókuszreszelék

A krémhez:

2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor

5 dl víz

1 dl frissen facsart citromlé

3 evőkanál sűrű kókuszkrém

1 evőkanál 1:4 édesítőszer

Ajánlataink