Vegán citromkrémes szelet

Az alaptésztához mindent összekeverünk egy tálban. Egy kis tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül félóra alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A tetejére elkészítjük a krémet: összekeverjük a vizet körülbelül egy deci frissen facsart citromlével (ha szeretjük a savanyút, akkor lehet két deci is, csak így a víz mennyiségét ennyivel csökkentjük). A folyadék kis részében csomómentesre keverjük a két pudingport. A maradék folyadékot felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáöntjük a feloldott pudingport, és besűrítjük.

Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a kókuszkrémet meg az édesítőszert. Ráöntjük a kihűlt tészta tetejére, és hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk.

Vegán áfonyafagylalt

 

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink