Először a tésztát készítjük el. Összekeverünk minden száraz hozzávalót (kétféle liszt, kakaópor, cukor vagy édesítőszer, sütőpor, szódabikarbóna, só) egy tálban, egy másikban pedig a nedves hozzávalókat (kókusztej, víz, gyümölcspüré, ecet, kókuszzsír, olívaolaj). Végül összeforgatjuk a két tál tartalmát. Mint általában a kevert süteményeknél, ezt sem szabad túlkeverni, mert akkor nehéz, szalonnás lesz a tészta. Egy közepes tepsiben 180 fokos sütőben megsütjük.
Krém: felmelegítjük a kókusztejet (forralni nem szabad), és felolvasztjuk benne az összevágott csokit. Hozzákeverjük a porcukrot (édesítőszert), a kakaót, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Elektromos mixerrel kihabosítjuk. A margarint egy másik edényben habosítjuk, majd összedolgozzuk a kihűlt csokikrémmel.
Összeállítás: keresztben elvágjuk a lapot. Az alsót megkenjük krémmel, rátesszük a felső tésztát, azt is gazdagon megkenjük. Gazdagon megszórjuk tört diófélékkel. Kockákra vágva tálaljuk, de előtte hagyjuk pár órát összeérni.