Vegán, gluténmentes pizza padlizsánnal és cukkinivel

Először a kovászt készítjük el. Egy kis tálban összekeverjük a szárított élesztőt fél deci langyos vízzel, egy teáskanál cukorral és egy teáskanál fehér rizsliszttel. Hagyjuk állni tíz percig, míg fel nem habosodik.

Közben egy másik tálban összekeverjük a többi hozzávalót (a víz és az olívaolaj kivételével). Hozzáadjuk a felfutott kovászt is, és 10-15 percig dagasztjuk kézzel vagy géppel. Annyi vizet adunk hozzá, hogy szép lágy legyen a tészta. Ha a tészta túl ragacsosnak tűnik, várjunk egy keveset, mielőtt extra lisztért nyúlnánk, a gluténmentes lisztek gyakran csak egy rövid idő elteltével szívják föl a folyadékot. Beledagasztjuk az olívaolajat is.

Ha kész, letakarjuk, és egy órán át kelesztjük. Utána rizsliszttel erősen meghintett felületen két kerek lapot nyújtunk belőle, és 200 fokos sütőben 5-10 perc alatt félig megsütjük.

Összeforraljuk a paradicsomszószt az oregánóval, a szárított bazsalikommal, a cukorral, ízlés szerint sóval, majd félretesszük, hagyjuk hűlni.

A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk, és egy nagy serpenyőben pici olívaolajon megsütjük, hogy itt-ott kicsit odakapjon.

A mozzarellát felszeleteljük.

A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőmérsékletre. Megkenjük a pizzalapot a paradicsomszósszal, megrakjuk a sült padlizsánnal, cukkinivel, megsózzuk, végül kirakjuk a tetejét a felszeletelt kesumozzarellával. Annyi ideig sütjük még, hogy a sajt egy kissé megolvadjon, megpiruljon. Friss bazsalikommal és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Serpenyős vegán pizza

kaloria 580 CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink