Vegán habcsók csokoládékrémmel

Egy lábasban megmelegítjük a tejszínt, majd levesszük a tűzhelyről. A csokit apróra vágjuk, hozzákeverjük a meleg (nem forró!) tejszínhez, és kevergetve összeolvasztjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe.

A csicseriborsó-konzerv levéből kimérünk 10 dkg-ot, és elkezdjük elektromos habverővel habbá verni (kell némi türelem, mert lassabban habosodik, mint a tojásfehérje). Ha már habszerű, fehér, akkor fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg porcukrot, és azzal kemény, fényes habbá verjük. Csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egymástól távol kis kerek halmokat nyomunk rá a habból. 100 fokos sütőben körülbelül egy órán át szárítjuk.

Tálalás előtt a csokis tejszínt habbá verjük. Habzsákba rakjuk. A kihűlt habcsókok közepére nyomunk egy-egy halmot belőle, megszórjuk egy csipetnyi színes, apró cukorral.

Húsvéti habcsók

 

kaloria 260 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink