Velőpuding sokfűszeres mártással
A velőt megtisztítjuk az erektől és a hártyáktól, megmossuk, majd még nyersen átpasszírozzuk. A burgonyát megfőzzük, szintén átpasszírozzuk, és a velőhöz keverjük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojások sárgáját és a kemény habbá vert fehérjéjét meg az apróra vágott fokhagymát. Sóval és kevés őrölt borssal fűszerezzük, majd vajjal kikent formában, vízfürdőben kb. 60 percig pároljuk. Közben elkészítjük a paradicsommártást. A velőpudingot meglocsoljuk a mártással, tetejét szárított póréhagymacsíkokkal díszítjük, és forrón tálaljuk.
Mártás
A paradicsomlét egy kanál zsírral, a kockacukrokkal, kevés sóval, a zúzott fokhagymával meg az apróra vágott zöldfűszerekkel sűrűre főzzük. Amikor elkészült a mártás, átpasszírozzuk.