Forrás: Pásztor Tünde

Velővel töltött kisvánkos sült hagymával

Tészta

Összegyúrjuk a lisztet a tejföllel, a két egész tojással, egy teáskanálnyi sóval és ugyanannyi cukorral. Kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral, majd összehajtogatjuk.
Ezt még háromszor megismételjük, ettől lesz könnyű és hólyagos a tészta. Az egyes hajtogatások között hagyjuk a tésztát 20 percig pihenni.

Töltelék

A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megfuttatjuk, rádobjuk a hártyáitól megtisztított, kockára vágott velőt. Sózzuk és borsozzuk, végül egy-két perc alatt
megsütjük. Langyosra hűtjük. Belekeverjük a felvágott snidlinget. Kinyújtjuk a tésztát, az egyik felébe kis halmokat teszünk a sült velőből, körbekenjük felvert tojással, ráhajtjuk a tészta másik felét, összenyomkodjuk a töltelékek körül, majd derelye vagy pizzavágóval nagyobb kockákra vágjuk. Bő, forró olajban megsütjük.

Sült hagyma

Meghámozzuk és feldaraboljuk a vöröshagymát, a lila hagymát és a póréhagymát. Kevés zsiradékon átsütjük, a végén sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük. Tálalásnál ezzel szórjuk meg a barnáspirosra sült párnácskákat.

kaloria 410 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink