Vendégváró sonkakoktél tormahabbal
A hideg tejszínt habbá verjük, összekeverjük az ecetes
reszelt tormával, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk, kicsit megpirítjuk.
A sonkát ugyancsak kockákra vágjuk, a salátát csíkokra
szeleteljük.
A sonkakoktélt lehetőleg üvegkelyhekbe tálaljuk, hogy
ne csak az ínyünk, de a szemünk is örömét lelje benne.
A pohár aljára egy réteg salátát teszünk, ezt bőven megszórjuk sonkakockákkal. Erre egy sor pirított kenyér kerül, majd egy sor tejszínes torma. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére sonka és tormahab kerüljön. A sonkakoktélt salátával díszítjük, tálalás előtt egy órára behűtjük.