A PUSZEDLI-TÉSZTÁHOZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – PIHENTETÉS: 1 nap
– SÜTÉS: 10 perc – A tésztához valókat fakanállal összekeverjük. Ne ijedjünk meg, az így kapott tészta kissé lágy lesz. Egy napot hűtőben pihentetjük fóliával jól letakarva, de az sem baj, ha tovább áll, nem lesz semmi baja. Sütéskor a tésztából kis diónyi golyócskákat formázunk, és mindegyik tetejére egy-egy fél diót vagy egy-egy mandulát nyomunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, nem túl közel egymáshoz. Előmelegített sütőbe tolva a közepesnél erősebb lánggal 8-10 percig sütjük. Vigyázzunk, mert a tészta hamar megéghet.
A MÁZHOZ:
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett néhány percig verjük, míg kemény nem lesz. A kisült puszedliket ebbe a mázba forgatjuk, majd a gyúródeszkán megszárítjuk.