Vérnarancsos kelbimbósaláta spagettiágyon

Megfőzzük a tésztát.

Megtisztítjuk a kelbimbót. Mérettől függően félbe, illetve negyedekre vágjuk.

Egy kis tepsibe sütőpapírt terítünk, kikenjük vajjal. Rászórjuk a kelbimbót, meghintjük sóval, őrölt fekete borssal, locsolunk rá 1 evőkanál olívaolajat. Összeforgatjuk.

Egy kerek tortaforma alját vastagon kivajazzuk, belerendezzük a megfőtt, leszűrt tésztát.

Mindkét sütőedényt berakjuk egymás mellé a sütőbe, és 200-220 fokon addig sütjük, míg szépen meg nem pirulnak (a tészta hamarabb kész lesz, előbb ki kell venni).

A tésztakoszorút átrakjuk egy tányérra. Összekeverjük az öntet hozzávalóit egy nagy tálban, és beleöntjük a forró sült kelbimbót, jól átkeverjük.

Felkockázzuk vagy szétmorzsoljuk a kecskesajtot.

A vérnarancsot vastagon meghámozzuk, éles késsel kifilézzük, lehetőleg semmilyen fehér rész ne maradjon rajta.

A tökmagot egy száraz, felforrósított serpenyőben halványra pirítjuk.

Összekeverjük az öntet hozzávalóit egy nagy tálban, és beleöntjük a forró sült kelbimbót, jól átkeverjük. Tálalás előtt a tésztára halmozzuk az öntetből kiszedett kelbimbót, rárakjuk a narancsgerezdeket, a kecskesajtot, végül megszórjuk a pirított tökmaggal. A maradék salátaöntetet külön edényben tesszük az asztalra.

kaloria 280 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

A SALÁTÁHOZ:

őrölt bors

1 vérnarancs

1 evőkanál olívaolaj

a formák kikenéséhez vaj

60 dkg kelbimbó

15 dkg teljes kiőrlésű spagetti

1 maréknyi tökmag

5 dkg kecskesajt

AZ ÖNTETHEZ:

1 kávéskanál mustár

őrölt bors

6 evőkanál olívaolaj

4 evőkanál friss narancslé

Ajánlataink