Megfőzzük a tésztát.
Megtisztítjuk a kelbimbót. Mérettől függően félbe, illetve negyedekre vágjuk.
Egy kis tepsibe sütőpapírt terítünk, kikenjük vajjal. Rászórjuk a kelbimbót, meghintjük sóval, őrölt fekete borssal, locsolunk rá 1 evőkanál olívaolajat. Összeforgatjuk.
Egy kerek tortaforma alját vastagon kivajazzuk, belerendezzük a megfőtt, leszűrt tésztát.
Mindkét sütőedényt berakjuk egymás mellé a sütőbe, és 200-220 fokon addig sütjük, míg szépen meg nem pirulnak (a tészta hamarabb kész lesz, előbb ki kell venni).
A tésztakoszorút átrakjuk egy tányérra. Összekeverjük az öntet hozzávalóit egy nagy tálban, és beleöntjük a forró sült kelbimbót, jól átkeverjük.
Felkockázzuk vagy szétmorzsoljuk a kecskesajtot.
A vérnarancsot vastagon meghámozzuk, éles késsel kifilézzük, lehetőleg semmilyen fehér rész ne maradjon rajta.
A tökmagot egy száraz, felforrósított serpenyőben halványra pirítjuk.
Összekeverjük az öntet hozzávalóit egy nagy tálban, és beleöntjük a forró sült kelbimbót, jól átkeverjük. Tálalás előtt a tésztára halmozzuk az öntetből kiszedett kelbimbót, rárakjuk a narancsgerezdeket, a kecskesajtot, végül megszórjuk a pirított tökmaggal. A maradék salátaöntetet külön edényben tesszük az asztalra.