Viktória piskóta diókrémmel

A piskótához a puha vajat a barna cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kihabosítjuk. Egyenként beledolgozzuk a három egész tojást. Összevegyítjük a lisztet a sütőporral és a sóval, hozzászitáljuk a tojásos masszához, majd óvatosan beleforgatjuk.

Két 18 cm átmérőjű kerek tortaforma alját sütőpapírral béleljük (ld. a 32. oldalon), egyenlően elosztjuk köztük piskótatésztát, a tetejüket habkártyával elsimítjuk.

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Akkor jó, ha a tetejét az ujjunkkal megnyomva rugalmasnak érezzük.

Ha kész, kivesszük a sütőből, és pár percig pihentetjük, majd rácsra fordítjuk, és lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. Teljesen hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a vajat a porcukorral és a rummal kihabosítjuk, majd belekeverjük a krémbe a darált diót is. A diós krém kisebbik felét rákenjük az egyik tortalapra, ráborítjuk a másik tortalapot és a tetejére meg az oldalára kenjük a diós krém másik felét. A féldiókkal díszítjük. Hűtőszekrényben tároljuk. Érdemes fogyasztás előtt pár órát pihentetni, jobban összeérnek az ízek.

Diós kocka

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.