A lisztet robotgép táljába szitáljuk. Fél deci tejet meglangyosítunk, beleszórunk egy teáskanál cukrot. Az élesztőt belemorzsoljuk, és langyos helyen hagyjuk felfutni.
A zsírt a tojássárgákkal és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a zsíros-tojásos élesztőt, majd hozzáadjuk a tejfölt, a többi tejet, a maradék cukrot, a citrom reszelt héját és pár evőkanál citromlevet is. A géppel alaposan kidagasztjuk a tésztát. A szokásosnál keményebb tésztát kapunk.
Egy sűrű szövésű, tiszta konyharuhát megkenünk egy evőkanál zsírral, és a közepére tesszük a tésztát. A konyharuha szemben lévő sarkait szorosan összecsomózzuk, és átdugunk rajta egy fakanalat.
Egy nagy fazekat megtöltünk szoba-hőmérsékletű vízzel, beletesszük a tésztacsomagot úgy, hogy a fakanalat keresztbe fektetjük a fazék peremén. Hagyjuk így kelni a tésztát, amely majd szép lassan, „kullogva” feljön a víz tetejére.
Kiemeljük a vízből, áttesszük egy lisztezett deszkára. Nyolc egyforma darabra vágjuk. A vágódeszkát vastagon megszórjuk kristálycukorral. A tésztadarabokat a cukron 8 darab 35-40 cm hosszú, ujjnyi vastag rúddá sodorjuk. Minden rudat négyfelé vágunk, a kis darabokat téglalappá lapogatjuk, majd középen megtekerjük. (Minden műveletet a cukros deszkán végzünk, így alakul ki a cukros bevonat.)
Sütőpapíros tepsire rakjuk, 180 fokos sütőben 15-18 perc alatt pirosra sütjük.