Hideg vízzel átmossuk a lencsét, félretesszük.
Egy nagy serpenyőbe öntünk két evőkanál olívaolajat, rádobjuk a cikkekre vágott lila hagymát és a nagyobb darabokra metélt sárgarépát, rászórjuk a barna cukrot, és együtt pároljuk, míg a zöldségek félig meg nem puhulnak.
Ekkor mehet hozzá a kockákra vágott sütőtök és a felaprított kápia paprika. Közben fűszerezzük sóval, curryvel, római köménnyel. Pár percig dinszteljük együtt, majd ráöntjük a zöldségalaplevet.
Ha felforrt, beleszórjuk a lencsét, ráöntjük a kókusztejet, és kis lángon sűrűre főzzük. Közben egy másik serpenyőben a maradék olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott kelkáposztát. Ha kész a ragu, lazán beleforgatjuk a pirított káposztát.