Vörös áfonyás, csokis kekszalappor üvegben

Vörös áfonyás, csokis keksz

Egy nagy tálban elektromos habverővel habosra keverjük a vajat a három egész tojással. Az üveg tartalmát egy
másik tálba öntjük, és fakanállal alaposan összekeverjük. Végül a két tál tartalmát összeöntjük, fakanállal összeforgatjuk (nem kell sokáig kavargatni, csak legyen egynemű). Ha túl száraz lenne, adunk még hozzá körülbelül egy deci tejet. Két lapos sütőlemezt sütőpapírral
kibélelünk. A masszából két evőkanál segítségével diónyi halmokat teszünk rá, nem túl közel egymáshoz.
Sülés közben a halmok szét fognak kicsit folyni. 190 fokos sütőben addig sütjük, míg a kekszek széle el nem kezd
pirulni.

Kekszalappor

Egy széles szájú üveget tisztára mosunk, szárazra törlünk, és tetszőleges sorrendben beleszórjuk a hozzávalókat.

kaloria 240 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Vörös áfonyás, csokis keksz

kevés tej

20 dkg puha vaj

3 tojás

Kekszalappor

5 dkg aszalt vörösáfonya

15 dkg csokicsepp

0.5 csomag sütőpor

0.25 csomag barna cukor

0.75 csomag kristálycukor

0.5 csésze teljes kiőrlésű liszt

2 csésze finomliszt

1 maréknyi színes cukordrazsé

Ajánlataink