Vörös áfonyás, csokis keksz
Egy nagy tálban elektromos habverővel habosra keverjük a vajat a három egész tojással. Az üveg tartalmát egy
másik tálba öntjük, és fakanállal alaposan összekeverjük. Végül a két tál tartalmát összeöntjük, fakanállal összeforgatjuk (nem kell sokáig kavargatni, csak legyen egynemű). Ha túl száraz lenne, adunk még hozzá körülbelül egy deci tejet. Két lapos sütőlemezt sütőpapírral
kibélelünk. A masszából két evőkanál segítségével diónyi halmokat teszünk rá, nem túl közel egymáshoz.
Sülés közben a halmok szét fognak kicsit folyni. 190 fokos sütőben addig sütjük, míg a kekszek széle el nem kezd
pirulni.
Kekszalappor
Egy széles szájú üveget tisztára mosunk, szárazra törlünk, és tetszőleges sorrendben beleszórjuk a hozzávalókat.