Vörös bársony cupcake

Előkészítés: 25 perc – Sütés: 20 perc – Pihentetés: 3,5 óra

Egy nagy tálban összekeverjük a két egész tojást a céklapürével és az olajjal. Kis citromlével ízesítjük. Egy másik tálban összevegyítjük a barna cukrot a vaníliás cukorral, a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. Végül a két tál tartalmát fakanállal elvegyítjük egymással. Nem szabad túlkeverni. A muffinsütő mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk, félig-háromnegyedig megtöltjük tésztával. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Céklapüré: héjastul megfőzzük a céklát, majd ha kicsit hűlt, meghámozzuk, és aprítógépben, víz hozzáadása nélkül pürésítjük. Még egyszerűbb, ha főtt céklát veszünk (nagy áruházakban kapható), azt csak pürésíteni kell.)

A krémhez egy tűzálló tálba rakjuk a felkockázott vajat és az apróra tördelt fehér csokit. Gőz fölé rakjuk, és fakanállal kevergetve összeolvasztjuk. Ha kihűlt, legalább három órára hűtőszekrénybe rakjuk. Utána kivesszük, hagyjuk félórát melegedni a konyhapulton, majd elektromos habverővel kihabosítjuk. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és rányomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Megszórjuk színes cukorkával.

kaloria 270 CAL
ido 255 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink