Sült kolbászokat készítettünk, de nem akármilyet. Elsőként a füstölt kolbászt nagyobb, 3-4 centis karikákra vágtam, majd egy kis zsiradékon a parázsra helyezett serpenyőben átsütöttem. Ezt követően nyakon öntöttem a vörösborral, melyben addig pároltam, míg a végén csak egy kis szaft maradt. Igen érdekes ízt adnak a bor savai a sült kolbász külső rétegének. A másik fajtánál szintén csak a kolbász külső rétegét ízesíti meg a cukor. A sütnivaló kolbászt (mikor már átpörgettem egy kis zsiradékon, s szép barna színt kapott), vékonyan megszórtam kristálycukorral. Folyamatosan kell rázogatni a serpenyőt, így a megolvadó, majd karamellizálódó cukor vékony, kesernyés-édes-sós bevonatot képez a megsült kolbászokon. Érdemeskipróbálni kisütött szalonnaszeletekkel is ezt a fogást! A boros-karamelles kolbász egy kis kenyérrel, a következő ételnél szereplő mártásokkal igen jó bor-/sör-/pálinka-/pezsgőkorcsolya az év végi ünnepen.
Hozzávalók
4 személyre