Vörösboros paprikás burgonya

Felforrósítjuk a zsiradékot egy nagy lábasban. Rárakjuk a csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, kipirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, nagyon finomra vágott vöröshagymát, és pár percig dinszteljük együtt. Ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, ízesítjük sóval, borssal, őrölt babérral, kakukkfűvel, őrölt pirospaprikával, tört fokhagymával. Beletesszük a kis kockákra vágott füstölt tarját is. Főzzük, közben gyakran ránézünk, ha szükséges, adunk hozzá mindig egy kevés vizet. Ha már majdnem puha a tarja, akkor megy bele a meghámozott, kockákra vágott krumpli. Annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi. Együtt készre főzzük.

Fáni néni rakott paprikás krumplija

kaloria 600 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.