Forrás: Pásztor Tünde

Vörösboros szederleves

  1. Egy liter vízből fűszerkivonatot készítünk: beleszórjuk a csillagánizst, a kardamommagot, a kakukkfüvet meg a narancs vékonyan lehántott héját. 10-15 percig főzzük. Utána leszűrjük, a fűszereket kidobjuk.
  2. A fűszeres lébe rakjuk a megmosott szedret, a késhegynyi citromsavat, ízlés szerint cukrozzuk és sózzuk. Ha felforrt, összekeverjük a tejszínt a keményítővel, és a keverékkel besűrítjük a levest. Végül belefacsarjuk a narancs levét, és még egyszer összerottyantjuk. Hideg vízbe állítva gyorsan kihűtjük, langyosan vagy hidegen adjuk az asztalra.

Dupla túrós batyu szederrel

Kukoricakása erdeiszeder-lekvárral, fenyőmaggal

 

kaloria 200 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.