Vörösboros belsőségpörkölt
Megfuttatjuk a zsíron az apróra vágott vöröshagymát. Ha már halványbarnára pirult, mehet hozzá a reszelt fokhagyma meg a kockára vágott paprika és paradicsom.
Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük. Rádobjuk a megtisztított, nagyobb kockákra vágott tüdőt, vesét, szívet, a babérleveleket, és, időnként kis folyadékot adva hozzá, fedő alatt puhára pároljuk. Ha már minden
összetevő vajpuha, akkor mehet bele a felvágott máj és a vörösbor. Pár perc alatt készre főzzük.
Knédli
A knédlihez langyos, cukros vízbe morzsoljuk az élesztőt.
Ha felfutott, akkor összedolgozzuk a liszttel, a tojással és a sóval, szépen kidagasztjuk, annyi langyos vizet adva hozzá, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. A vajon megfuttatjuk a belemorzsolt csombort, langyosra
hűtjük, majd ezt a fűszeres zsiradékot is belegyúrjuk a tésztába. Letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és akkora hengereket formázunk belőle, amekkorák bele fognak férni a fazekunkba. Egy párolóedény megolajozott szűrőjébe tesszük, és 20-25 perc alatt kigőzöljük. Ha kész, lekenjük olívaolajjal. Szeletekre vágva tálaljuk a pörkölt mellé.