Vörösboros hátszínsteak rösztivel

Vörösboros hátszínsteak rösztivel

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk,
lehűtjük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük egy fej apróra vágott, kevés olajon megpirított hagymával. Sózzuk-borsozzuk, azután pogácsákat formálunk a krumplimasszából, és kevés olajban kisütjük.
A húst körülbelül nyolc, 1-1,5 cm-es szeletre vágjuk.
Besózzuk és borsozzuk. Olaj és vaj keverékében 1-1 percig sütjük serpenyőben a szeletek mindkét oldalát, majd enyhén olajos tepsibe tesszük, és a 190 fokra előmelegített sütőben még 5 percig sütjük.
A serpenyőben maradt szafthoz hozzátesszük a maradék
hagymát, apró kockákra vágva. Rövid ideig dinszteljük,
majd hozzáöntjük a bort és egy deci vizet. Felére beforraljuk, végül hozzákeverjük a mustárt és 2 dkg vajat.

kaloria 620 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink