Vörösboros vaddisznóragu
Megpirítjuk az olajon az apró kockákra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, és állandó kevergetés
mellett pár percig együtt sütjük. Belerakjuk a felkockázott
vadhúst, sóval, borókabogyóval, babérlevéllel, kakukkfűvel, fokhagymával és őrölt fekete borssal ízesítjük. Öntünk rá némi vörösbort. Szakaszosan pároljuk, közben adagoljuk hozzá a maradék bort. Amikor már puha a hús beletesszük a felvágott vargányát, készre főzzük.
Lángos
Közben a burgonyát héjastul megfőzzük, meghámozzuk, lereszeljük. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összedolgozzuk a liszttel, a burgonyával és a maradék tejjel, kidagasztjuk. Ha megkelt, 15 dkg-os darabokra szaggatjuk, lángost formázunk, bő olajban kisütjük.