Forrás: Pásztor Tünde

Zabos csiperkepörkölt tésztával

Sós vízben roppanósra főzzük a zabot (körülbelül 15 percre lesz szükség). Közben a két nagy vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, rádobjuk a megtisztított, feldarabolt gombát. Ha elkezd levet engedni, rátesszük a leszűrt zabot is, és együtt készre főzzük. A végén megszórjuk az összevágott petrezselyem felével.

Kifőzzük a tésztát. A vajon megfuttatjuk a maradék petrezselyem zöldjét, erre szedjük a kifőtt tésztát (öblítés nélkül). Átforgatjuk, ha kell, sózzuk, és azonnal tálaljuk.

Így született a paprikás csirke +3 hiba, amit elkövethet a főzésnél

Csibepaprikás erdei gombás túrógombóccal

 

kaloria 610 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink