Zabos túrógombóc eperöntettel és vaníliás tejföllel

Először a gombóc masszáját állítjuk össze. Egy nagy tálban villával felverjük a két egész tojást és a tojássárgáját. Belerakjuk a túrót, a zablisztet (vagy a zabpehelylisztet), ízesítjük vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, csipetnyi sóval. Kifejezetten híg masszát fogunk kapni.

Egy jó nagy serpenyőben bő olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát. Levesszük a tűzhelyről, és azonnal hozzáforgatjuk vajat, a fahéjat, a cukrot és a panko morzsát, de már nem pirítjuk, csak jól átkeverjük.

Bő vizet forralunk, fagyiskanállal beleszaggatjuk a túrógombóc tésztáját. (Nem tudjuk kézzel gombócolni, ahhoz túl lágy.) Ha feljött a víz tetejére, már szedjük is át a pirított morzsába. Óvatosan összeforgatjuk.

Az epret felaprítjuk, kis cukorral összefőzzük. A túrógombócot nagy tálra rendezzük, és meglocsoljuk a vaníliás tejföllel, kanalazunk rá az eperöntetből.

Sült túrógombóc

kaloria - CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink