Zabos libamájrizottó
Egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük a kis kockákra aprított sárgarépát, majd sóval, majoránnával és összezúzott
fokhagymával ízesítve egy kicsit megdinszteljük. Amikor a répa félpuha, rádobjuk a kockákra vágott májat. Ha a máj is majdnem elkészült, mehet hozzá a cukkini, a padlizsán meg a paprika, szintén kockákra vágva. A ragut utánízesítjük, és az egészet puhára pároljuk. A csíkokra vágott bazsalikomot csak a végén adjuk hozzá, nehogy elillanjon az aromája. A rizst egy kevés olajon üvegesre
pirítjuk, majd felöntjük bő mésfélszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk, és a szokásos módon párolt rizst készítünk. Még forrón összekeverjük a libamájas raguval meg a reszelt sajttal. Az olvadó sajt egy kicsit összefogja a rizottót, de ha úgy jobban tetszik, az elkészült étel tetejére is szórhatjuk.