Zakuszka

Megsütjük a padlizsánokat, meghámozzuk és pépesre passzírozzuk.

A hagymát és a paprikákat ledaráljuk, először a hagymát pároljuk üvegesre bő olajon, majd hozzáadjuk a darált paprikát, ezt masszává keverjük.

Utána jöhet a padlizsán, a fűszerek, majd a paradicsomlé. Jól összefőzzük.

Igazából nyílt lángon vagy parázson kellene megsütni a padlizsánt, de annyira, hogy fekete legyen kívülről. Ha nem oldható meg, süssük sütőben, fontos, hogy a belseje krémes legyen. Nem csak a padlizsánt, de a paprikát is érdemes grillezni, a füstös íz miatt.

Amikor üvegekbe rakjuk, mindegyik tetejére 1 evőkanál olajat kell önteni, úgy lezárni, majd száraz dunsztba tenni.

kaloria 150 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

20 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.