Zalai krumplipogácsa

 

  1. Összegyúrjuk az összes hozzávalót, hideg helyen több órán át pihentetjük. Utána ötször hajtogatjuk. Minden hajtogatásnál a kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vaj, tojás és tej keverékével. A hajtogatások között mindig 20 percet pihen. Végül bő centi vastagra nyújtjuk, bekockázzuk a tetejét. Kizsírozott tepsire rakjuk, felvert tojással lekenjük, megszórjuk köménnyel, és 180 fokon sütjük. Adagonként 10 percig.

Megjelent a Vidék íze januári lapszáma! Keresse az újságosoknál!

Vidék íze 2020/január

A legfinomabb halászlé receptek az ünnepekre

7 lépés a tökéletes habcsókért

 

kaloria 210 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

1 személyre

Ajánlataink