Forrás: Pásztor Tünde

Zelleres muffin lilahagyma-mártással

Zelleres muffin

A vajat felolvasztjuk, és egy kicsit megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, azután félrehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a felvert tojásokat,
és habverő segítségével az egészet simára keverjük. (Olyan legyen az állaga, mint egy kemény krumplipüré.) Beletesszük a megtisztított, félcentis kockákra vágott zellert, a megreszelt sajtot, a finomra vágott petrezselyem zöldjét és metélőhagymát. A masszát ízlés szerint sózzuk, jól elkeverjük, és nyomózsákba töltjük. (Ha nem elég kemény, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.) A tésztát szilikonformába vagy muffinpapírba nyomjuk, és 135 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

Lilahagyma-mártás

A vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott lila hagymát. Felöntjük a bor, az ecet meg a húslé keverékévével, azután sóval és borssal ízesítve sűrűre beforraljuk.
Ha elfőne a leve, még mielőtt megpárolódna a hagyma, kevés vízzel pótolhatjuk. Az elkészült mártást tetszés szerint hagyhatjuk darabos állagúan vagy pürévé keverhetjük.

kaloria 390 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.