Meghámozzuk a zöldségeket. A zellert és a krumplit nagyobb kockákra vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, 7 dkg vajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a zellert és a krumplit, sózzuk, és elkezdjük dinsztelni. Ha félig puhák, felöntjük körülbelül egy liter vízzel, ízesítjük őrölt fehér borssal, és addig főzzük, míg a zöldségek jól meg nem puhulnak. Ekkor botmixerrel pürésítjük.
A csirkemellet kétcentis kockákra vágjuk, sózzuk, és egy másik serpenyőben a maradék vajon körbepirítjuk. Hozzádobjuk a többi, felaprított zöldséget (répa, gyökér, karalábé), az összevágott (elmorzsolt) zsályát, és roppanósra pirítjuk, félidőben beleszórjuk a felkarikázott póréhagymát is.
krémlevest tányérokba szedjük, és mindegyikre kanalazunk a csirkehúsos zöldségraguból.