Zöld gazpacho leves olívabogyóval és uborkával

Egy nagy turmixba dobjuk a megmosott, leszárított parajleveleket, a rukkolát, az egyik meghámozott, nagy darabokra felvágott uborkát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt újhagymát, néhány evőkanál tejfölt kanalazunk rá, és pár nyomással krémesítjük.

Ha már selymes, hozzádolgozzuk a maradék tejfölt, és sóval, őrölt fekete borssal, pár csepp tabasco szósszal ízesítjük.

A másik uborkát hosszában hajszálvékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk, mindezt összekeverjük az olívaolajjal, és adagolunk belőle a tálakba szedett leves tetejére. Kínálhatunk még mellé külön rukkolát is, aki szereti, tehet még a saját adagjába belőle.

Gazpacho

kaloria 210 CAL
ido 15 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink