Zöld rizottó tintahallal
A hagymát hámozzuk meg, kockázzuk fel a cukkinivel, és a mángolddal, zöldbabbal együtt sós vízben főzzük meg, majd pürésítsük turmixszal, és rakjuk félre. A tisztított tintahalakat sózzuk, összetört fokhagymával ízesítsük,
és kevés olívaolajban néhány perc alatt pirítsuk meg, majd a serpenyőből kivéve rakjuk félre. Tegyük a sütőolajba a pürésített zöld mártást és a széles szemű rizottórizst, majd halalaplével folyamatosan felöntögetve (tengeri halak csontjaiból készül, és nagyon lényeges,
hogy piros paprika nélkül) kb. 20 perc alatt főzzük készre. A rizs kb. 1,5-2-szeres mennyiségű folyadékot vesz fel. Vigyázzunk, ne főzzük teljesen puhára a rizst, mert egy picit roppannia kell a szemeknek a fogunk alatt. Tálaláskor a pirított tintahalat tegyük a rizottó tetejére.